Østrig er medlem af EU.
I Østrig er klokken det samme som i København, Paris og Rom.
Tysk.
Mange formaliteter og aftaler omkring sager som nødvendige rejsedokumenter, bildokumenter, krav til dit transport- og opholdsmiddel, sygdomsudgifter og medtagning af dyr er ikke udelukkende afhængig af destinationslandet, men også af dit afrejsested og din nationalitet. Også længden af dit ophold spiller herved en rolle.
For at få information om nye toldregler, kan du i dit eget land tage kontakt med dit ferielands repræsentanter.
Læs videre
Valuta og pengesager
Møntenheden i Østrig er euro. Kurs september 2016: 1 DKK = 0,134 EUR, 1 EUR = 7,45 DKK.
Kreditkort
I byerne, samt i turistområder, kan du for det meste betale med kreditkort i restauranter, butikker samt på tankstationer.
Åbningstider og helligdage
Bankerne
Bankerne holder for det meste åbent fra kl. 9.00 til kl. 12.00 samt igen fra kl. 14.00 til kl. 16.00.
Forretninger
De fleste forretninger holder på hverdage åbent til kl. 18.00. Om lørdagen holder de ofte åbent til kl. 17.00.
Apoteker, læger
Information om, hvilken læge er på vagt, kan du få hos det stedlige politi eller gendarmeri. Apotekerne holder på hverdage åbent fra kl. 9.00 til kl. 17.00. Lukkede apoteker har et skilt hængende med navn og adresse på det tættestliggende åbne apotek.
Helligdage
- Nytårsdag
- 6. januar (helligtrekonger)
- påskedagene
- 1. maj (arbejderbevægelsens internationale kampdag)
- Kristi himmelfartsdag
- pinsedagene
- 15 juni (Sakramentedag)
- 15. august (Mariæ himmelfartsdag)
- 26. oktober (national helligdag)
- allehelgensdag
- 8. december (Marias ubesmittede undfangelse)
- juledagene
Kommunikation
(Mobil)telefon
Mobiltelefonnettet fungerer godt i hele Østrig undtagen i meget afsidesliggende områder. Der er et 3G-net for mobil internet.
Wifi, internet
På flere og flere offentlige steder kan du nu, enten betalt eller gratis, gøre brug af wifi.
Postkontorer
Postkontorerne holder på hverdage åbent fra kl. 9.00 til kl. 12.00 og igen fra kl. 14.00 til kl. 16.00.
Veje og trafik
Vejnetværk
Stigningsprocenten i de østrigske alper ligger på mellem 6-15%. Næsten alle veje i bjergene er beskyttet med et hegn til kløftsiden. Du kan kontakte den østrigske vejhjælp ÖAMTC på tlf.: 120 og ARBÖ på tlf.: 123.
Vær opmærksom på: Hvis lyset på nødtelefonerne blinker, betyder dette, at der er tale om en spøgelsesbilist, et trafikuheld eller lignende.
Færdselsregler
Der er højre vigepligt. Stopper du på en hovedvej, mister du din forkørselsret. På smalle bjergveje skal de, der nemmest kan vige, gøre dette. Det er forbudt at indhale på en sporvejsovergang.
Promillegrænsen er 0,5‰. Gør under kørslen kun brug af en håndfri telefon. Det er ikke obligatorisk at køre med nærlys om dagen.
Børn under 13 år skal have en cykelhjelm på. Du skal, hvis der opstår en kø, holde enten til højre eller venstre, så at der opstår rum i midten af vejen, hvor hjælpekøretøjer kan komme igennem. De bruger altså ikke længere nødsporet. Yderligere information herom finder du på: www.rettungsgasse.com. Fra 1. november til og med 15. april er det obligatorisk at køre med vinterdæk i vintervej.
Navigation
Det er tilladt at gøre brug af navigationsapparat eller mobiltelefon for at lokaliserer de faste radarkontrolposter.
Campingvogn/ campingbil
Autobahnmærkaten er obligatorisk for campingbiler. Du har ikke brug for en ekstra mærkat til din campingvogn. Alle køretøjer over 3.5 ton betaler vejskat ved hjælp af en GO-kasse, der tæller antallet af kørte kilometer. Denne kasse anskaffer du ved grænsen. Yderligere information om den østrigske vejskatsmærkat kan du læse under 'Autobahnmærkaten'.
Hvis du er på gennemrejse, er det dig tilladt at overnatte en nat i det fri i din campingbil eller campingvogn med undtagelse af i Wien, Tyrol samt i nationalparker.
Maksimalt tilladte mål
Højde 4m, bredte 2,55m og maksimale længde 18,75m (hvoraf påhængsvognen maks. 12m).
Brændstof
I Østrig er det muligt at få fat i alle slags benzin, men det er dog svært at finde LPG.
Tankstationer
Tankstationerne langs motorvejene holder døgnåbent, mens andre tankstationer holder åbent mellem kl. 8.00 og kl. 20.00.
Vejskat
De vigtigste betalingsveje er: Alberg-straßentunnel, Grossglockner-Hochalpenstraße, Felbertauernstraße, Brenner-, Tauern- og Pyhrnautobahn.
Autobahnmærkaten
Hvis du vil gøre brug af motorvejene, skal du anskaffe dig en 'Autobahnmærkat'. Turister kan købe en speciel mærkat, der er gyldig i 10 dage, i 2 måneder eller i et år. Mærkaten kan købes på tankstationer og posthuse, der ligger tæt ved grænsen. Det er en god ide at bestille 'Autobahnmærkaten' online, f.eks. på www.tolltickets.com.
Korridormærkaten
Efter at Pfändertunnellen åbnede, er 'Korridorvignetten' blevet afskaffet. På den 23 km lange tur på A14 Rheintal/Walgau mellem den tyske grænse og knudepunktet Hohenems i Vorarlberg har du brug for at have en Autobahnvignet eller en GO-box.
Alarmnumre
- 112: Det nationale alarmnummer til politi, brandvæsen og ambulance
- 133: Politi
- 122: Brandvæsen
- 144: Ambulance
- 140: Bjergredningstjenesten
Campere
De østrigske campingpladser hører til Europas bedste. Især Kärnten er fremragende på grund af den fantastiske beliggenhed, det stabile klima og de smukke søer. I Tyrol har mange campingpladser specialiseret sig i wellness og folk, der holder af sport. Om vinteren er campingpladserne i Vorarlberg, Tyrol og Salzburg travlt besat.
Praktisk
- De ekstra udgifter til f.eks. turistskat og miljøskat kan være høje.
- Sørg for altid at have en adapter til stikkontakterne med.
- I Østrig kan du drikke vandet i hanerne.